Anned and Annon


 Nu credeam ca lucrurile se pot schimba de la o saptamana la alta atat de mult. Acum sapte zile starea era la polul opus. Foc cu foc! 168 de ore mai tarziu e foc cu foc, de gulerul camasii pus peste sacou, pe pielea moale si alba, pe palaria zdrenturoasa si pantalonii suflecati.

Doua bucati de sticla ce incep sa fie slefuite. Colturoase pe anumite parti, rotunde in altele si prinse in menghina la slefuiala ACUM, pe partea stanga. Cu cristale pline de energie si lucruri ce te indeamna catre pace cu toate lucrurile din jur, incepe procesul.

Dantela si picioare desculte, tonuri de alb sidefat si tus, ruj rosu si obraji aprinsi se remarca timid de dupa o perdea verde vaporoasa. Parul ciufulit si unghiile rosii ating clapele pianului in ritm de „Alibi” si se lasa apoi, timid, aproape in genunchi cu buzele pe lemnul lucios al clapelor. Isi asculta acordurile si mai deschide un strat, o poarta catre suflet. Pune podul palmelor pe stativul de note si il strange cu putere...se uita la poza pusa intre clapele inca, calde si inchide ochii. Se ridica in picioare si cuprinde partea stanga de bumac a rochei intre degetele-i umezite....Se inclina putin spre clape si ramane asa....Ca pe o stanca, gata sa sara in apa rece care ii va incalzi corpul, oricat de frica i-ar fi la inceput. Respira si se indreapta catre perdeaua cu verde si rosu de unde a iesit. Acum e gata!

Saten si dantela pe decolteul ingust, cu oase ale claviculei iesite in evidenta mai mult decat e cazul,cu parul blond si ciufulit, cu culori in si pe ochi, pantaloni scurti, taiati si tocuri de 16 cm. Timida, cu pielea lucinda de la uleiul cu sclipici, cu buze mari si pometi aproape bine conturati, sta jos, pe podea, in fata pianului. Mellow si gata sa apese clapele, sa sune, sa scoata un acord sau doua....Lumina calda a lampii din paie impletita cu franjuri ii lumineaza santul dintre unirea claviculeror, alunita ce troneaza acolo, umerii goi si modelul victorian de pe corset. Se lasa un strat....Isi pune ochelarii de politista si aviatoare in acelasi timp pe ochi, isi ia pisica in brate si o smotoceste, furand idea variantei ei masculine din poza-i agatata pe partea stanga a pieptului. Se joaca cu cercelul de care nu se „leaga” nimic  si visele-i curg prin pori. Acum e gata!

Pe catifeaua rosie ce imbraca parchetul ce scartaie usor stau doua sticle, lepadate de multe straturi de mizerie si deschise ca o floare primavara. Se afla in orasul plin de lumini, cu parfum de mosc si sclipici in geam.It`s time to do or die....

Pe stratul nou format se astern imagini de film, cu proiectie, ca la cinema, cu alb, cu shoturi de Jager ,cu cai, cu nisip, cu sampanie, cu rasarit, cu tigari, cu voie buna, cu mame, cu libertate, cu iubire, cu sarit in mare, cu pantaloni albi trei sferturi, cu ii barbatesti, cu parfum pe haine, cu „Closer” si „Bright Lights” in fundal, cu arcade pline de flori, priviri de sub ochelari, priviri infinite, priviri timide de dragoste si....DA!

Arcul coloanei nu mai e curbat, e intins, e mulat dupa parchet.Barbia e in vant si ochii s-au inchis! Raman mainile in aer miscandu-se in cercuri concentrice, perfecte! Arcuri de energie sar din sigurantele sufletului si vin cu toata viteza catre minte. Niciodata nu am stiut cum se simte  matasea pe pielea de artist, dar deja aceasta afirmatie e la trecut. Din Estul Europei, am ajuns in centru, in Paris, am inconjurat turnul si am poposit in Vest. Pentru ca putem si pentru ca Universul nu face diferenta! Din spate, mangaiem parul intins si prins in coada, trecem din dreapta in stanga si apoi in fata. Pe dreapta....
Deschidem ochii si suntem pline de culori! Patate si pacatoase....
Degetele sunt fericite. Unele mai mult ca altele. Respiram adanc si dormim linistite pana a doua zi dimineata la 09:40.....



„Azi a fost cea mai frumoasa zi din viata mea. Sa stii ca si eu te visez foarte des. Si saruti excelent”

„THANK YOU LIFE FOR THIS BEAUTIFUL WRRAPED PRESENT CALLED NEW OPPORTUNITY”

Comments